Nem aludtam.
Egy rettentő tett megtétele
S az első mozdulat között
Minden olyan, mint egy fantazma vagy egy förtelmes álom:
A Géniusz s a végzet ereklyéi
Tanácsot ülnek; s az ember maga,
Mint egy kis királyság, elszenvedi
Egy lázadás egész történetét.

 

 

 

 

 

Cassandra Clare

az írónő

Cassandra Clare 1973. július 27-én, amerikai szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Teheránban, Iránban. Gyermekkorának nagy részét a világ körbeutazásával töltötte a családjával, így egy hónapig élt apja hátizsákjában, mikor szülei megmászták a Himaláját. Tíz éves kora előtt már Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Svájcban is élt.

 

Mivel a családja rendkívül sokat költözött, Cassandra a könyvekben talált ismerősökre és mindenhová egy könyvvel a hóna alatt ment. Középiskolai éveit Los Angelesben töltötte, ahol történeteket írt az osztálytársai szórakoztatására, köztük egy epikus novellát "A gyönyörű Cassandra" címmel, mely egy azonos című, rövid Jane Austen történeten alapul (és amely később írói álnevét is inspirálta).

A főiskola után Cassie Los Angeles, majd New Yorkban élt, ahol különböző szórakoztató magazinoknál és néhány kétes hírű bulvárlapnál is dolgozott, melyben beszámolt többek között Brad és Angelina világkörüli útjairól és Britney Spears divatkatasztrófáiról is. 2004-ben kezdett el fiatal felnőtteknek szóló, Csontváros című regényén dolgozni, melyet Cassie kedvenc városa, Manhattan légköre inspirált. A 2006-ban kezdett el főállásban fantasy fiction-t írni és nagyon reméli, hogy soha többé nem kell ismét Paris Hiltonról írnia.

 

Cassie első, profi íróként eladott munkája egy rövid történet volt "Lányok kézikönyve a Sötét Nagyúr legyőzősére" címmel egy humoros fantasykat összegyűjtő Baen antológiában. Cassie utál otthon egyedül dolgozni, mert a TV-ben adott valóságshowk és két macskájának bohóckodás elvonják a figyelmét, így általában helyi kávézókban vagy éttermekben ül le írni. Szeret barátai társaságában dolgozni, akik látják, hogy ragaszkodik a határidőkhöz.

Első regénye, a Csontváros 2007-ben jelent meg a Simon & Schuster kiadásában. A könyv kiadását követően a New York Times bestseller első helyén landolt és olyan híressé vált figurákat adott a világnak, mint Clary Fray, Jace Wayland vagy Simon Lewis. A Csontváros egyben egy trilógia, a A végzet ereklyéi sorozat első kötete. Később megjelent a trilógia másik két kötete, a Hamuváros és az Üvegváros is. 2009-ben jelentették be, hogy érkezik a negyedik kötet, a Bukott angyalok városa, mely 2011. április 5-én jelent meg.

 

Cassie később bejelentette, hogy a Bukott angyalok városa valójában egy vadonatúj Végzet ereklyéi sorozat első kötete, melyhez később két kötet, az Elveszett lelkek városa és a Mennyei tűz városa is csatlakozni fognak majd. Azt is nyilatkozta, hogy az új kötetekben a trilógia főszereplőivel találkozhatunk majd és perzse néhány új karaktert is megismerhetünk az új kötetekben.

2009-ben egy másik sorozat, a Pokoli szerkezetek is bejelntésre került, mely ugyanabban az univerzumban játszódik, mint A végzet ereklyéi, csak éppen a viktoriánus korszakban. Ez a sorozat három kötetet tartalmaz majd: az első Az angyal, mely 2010. augusztus 31-én jelent meg, a második A herceg, mely 2011. december 6-án került a boltok polcaira. Az utolsó kötet A hercegnő címet viseli majd és 2012 novemberében jelenik meg.

 

A végzet ereklyéi sorozatot a Unique Features és a Constantin Film filmesíti meg, az első rész forgatása 2012. augusztus 20-án kezdődött Torontóban. A forgatókönyvet Jessica Postigo írta és a főbb szereplőket Lily Collins (Clary Fray), Jamie Campbell Bower (Jace Wayland), Jemima West (Isabelle Lightwood) alakítják majd.

KÖNYVEI

 

A VÉGZET EREKLYÉI SOROZAT (The Mortal Instruments Series)
- Csontváros - City of Bones (2007)
- Hamuváros - City of Ashes (2008)
- Üvegváros - City of Glass (2009)
- Bukott angyalok városa - City of Fallen Angels (2011)
- Elveszett lelkek városa - City of Lost Souls (2012. május 8.)
- Mennyei tűz városa - City of Heavenly Fire (2014. március)

POKOLI SZERKEZETEK TRILÓGIA (The Infernal Devices Trilogy)
- Az angyal - Clockwork Angel (2010. augusztus 31.)
- A herceg - Clockwork Prince (2011. december 6.)
- A hercegnő - Clockwork Princess (2013. március 9.)

 

Nincs magyar cím (The Dark Artifices Trilogy)
- Lady Midnight (2015)
- Második könyv (ismeretlen)
- Harmadik könyv (ismeretlen)

RÖVID TÖRTÉNETEK
- "The Girl's Guide to Defeating the Dark Lord", Turn the Other Chick, ed. Esther Friesner, Baen Books (2004)
- "Charming", So Fey, ed. Steve Berman, Haworth Press (2007)
- "Graffiti", Magic in the Mirrorstone, ed. Steve Berman, Mirrorstone Books (2008)
- "Other Boys", The Eternal Kiss, ed. Trisha Telep, Running Press (2009)
- "The Mirror House", Vacations from Hell, ed. Farrin Jacobs, HarperCollins (2009)
- "I Never", Geektastic, ed. Holly Black and Cecil Castelucci, Little, Brown (2009)
- "Cold Hands", ZVU: Zombies Versus Unicorns, ed. Holly Black and Justine Larbalestier, Simon and Schuster (2010)

 

FAN FICTION
- The Draco Trilogy (Harry Potter)
- The Very Secret Diaries (Gyűrűk ura)

Forrás: https://starity.hu/sztarok/cassandra-clare/eletrajz/#ixzz2GRwDQDAt

Szavazás

Kedvenc könyved?

1. Csontváros (673)

15%

1. Hamuváros (431)

10%

1. Üvegváros (531)

12%

1. Bukott angyalok városa (532)

12%

1. Elveszett lelkek városa (839)

19%

2. Az angyal (737)

16%

2. A herceg (743)

17%

Összes szavazat: 4486

Blog

Olvasd el

2013.03.25 11:50
Sziasztok! Ne haragudjatok de netezni csak...

FONTOS. olvasd el.

2013.02.10 15:56
Sziasztok! Még mindig nincs túl sok időm...
1 | 2 | 3 | 4 >>

Nem tudom, ki vagyok (...). Amikor azt látom, hogy a te szemedben ki vagyok, akkor megpróbálok az az ember lenni, mert te hiszel abban az emberben, és azt hiszem, a hit elég hozzá, hogy azzá tegyen, akit te akarsz.

 

Néha (...) olyan gyorsan megváltozik az életünk, hogy a szívünk meg az agyunk nem tudja követni a történéseket.

 

 

Ha megtalálod azt a férfit, akihez feleségül akarsz menni, (...) egy dolgot nem szabad elfelejtened: nem abból tudod meg, milyen ember valójában, amit mond, hanem abból, amit tesz.